Jedzenie

Co na śniadanie?

Lubię gotować. A jeszcze bardziej lubię, jak coś się robi szybko i smakuje wybornie! Generalnie na przygotowanie śniadania w tygodniu mamy mało czasu. Dlatego...

Rozszerzasz dietę dziecku? To Ci się może przydać!

Wspomniałam Wam we wcześniejszym wpisie, że rozszerzanie diety Tobka to zupełnie inna historia niż przy Poli. Tobiś nie rzuca się na wszystko co się...

Rozszerzanie diety to nie bułka z masłem

Miało być już lepiej, bo pierwsze 6 miesięcy minęło itepe itede. Według wszelakich poradników, złotych rad i doświadczeń koleżanek królika, po pierwszym półroczu "będzie...

Quiche ze szpinakiem, serem feta i pomidorami

Jakiś czas temu postanowiliśmy ograniczyć spożycie mięsa. Głównym powodem było i jest nasze zdrowie. Dużo się mówi ostatnio o faszerowaniu zwierząt antybiotykami i inną...

Fit śniadanie – zdrowo i szybko na dzień dobry

Po długiej przerwie wracam do Was z przepisem na fit śniadanie. Zostaliśmy nim poczęstowani u przyjaciół i tak nam zasmakowało, że na stałe weszło...

Ciasto marchewkowe do picia

Lubicie ciasto marchewkowe? Ja bardzo! Ale jak nie mam czasu na jego upieczenie, to ratuję się ... koktajlem o takim właśnie smaku 🙂 Co potrzebujemy,...

Jestem przewrażliwionym rodzicem

Praktycznie od urodzenia nasza córka miała lekko wydęty brzuszek. W okolicach 2, 3 urodzin zaczęło się to nasilać. Podczas rutynowych wizyt u pediatry słyszeliśmy, że "wyrośnie z tego", że "małe dzieci tak mają". Jednak im córka stawała się starsza, tym brzuszek robił się większy, co nie dawało mi spokoju..

Jajko – 5 sposobów na śniadanie

Weekend to taki czas, kiedy się nie spieszymy i mamy czas na zjedzenie śniadania wspólnie i bez pośpiechu. W tygodniu zawsze wszystko jest szybko i na tempo i z reguły na talerzu lądują kanapki albo płatki z mlekiem. Weekend to czas na jajko ! I to pod każdą postacią. Mam wtedy czas na przygotowanie i na delektowanie się śniadaniem 🙂

Rogaliki z czekoladą

To chyba jeden z najprostszych i najszybszych przepisów na słodkości jaki znam. Nie wymaga wielu składników, ani specjalnych umiejętności, czy sprzętów kuchennych. Tak naprawdę wystarczy piekarnik, blat kuchenny i nóż 🙂